Szolgáltatások - Öko 2002 Kft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szolgáltatásaink

HABCEMENT INJEKTÁLÁS, TÖMEDÉKELÉS

A habcement kimagasló folyóképessége és összenyomhatósága alkalmazhatóvá teszi padlóalatti üregek, földalatti üregek, használaton kívüli pincék, földalatti tárolók, megszűnt csővezetékek, tartályok gravitációs, illetve nyomás alatti injektálására, megsüllyedt alapok stabilizálására.

KÖNNYŰBETON KIVITELEZÉSEK

Padlásfödémek hőszigetelése, födémfeltöltés, lapostetők lejtést adó, hőszigetelő rétegének készítése, medencék hőszigetelő aljazat és oldalfal megtámasztása, trapézlemez födémek vályúkitöltése, boltozatok feltöltése, valamint támfalelemek gyártása.
Különböző igényeknek megfelelően, összetételtől és technológiától függően 150-1000 kg/m3 között változtatható testsűrűségű könnyűbetonok készíthetők.

LAPOSTETŐK KÖNNYŰBETON HŐSZIGETELÉSE, LEJTÉSKÉPZÉSE

Új lapostetők hőszigetelése, páratechnikai és lejtést adó, valamint meglevő, felújítandó lapostetők kiegészítő hőszigetelő, lejtést adó és páratechnikai (páratároló, nedvesség- és páraelvezető-, levezető) rétegének kivitelezése.

ALJZATOK KÖNNYŰBETON HŐ-ÉS HANGSZIGETELÉSE

Kiemelkedő lehetőség az építészeti hő- és hangszigetelés területén. Padozatok és aljzatok fugamentes hő –és lépéshangszigetelése, szintkiegyenlítése, padozaton fekvő vezetékek és csövek monolitikus eltakarása.
Önterülő anhidrit esztrich aljzatkészítése szinte minden típusú burkolat fogadására alkalmas felülettel.

HOMLOKZATOK HŐSZIGETELÉSE

Új építésű, meglévő családi házak, társasházak, panel épületek homlokzat hőszigetelése teljes körű kivitelezése.
Padlásfödémek hőszigetelése
Megfelelő szilárdságú és nem gombabontott faszerkezetű padlásfödémek hőszigetelésére a terhelési igénybevételnek megfelelő testsűrűségű könnyűbeton alkalmas. A könnyűbeton közvetlenül a fafödémre kerül. A könnyűbeton és a fafödém között párazáró jellegű elválasztó réteg (pl. polietilén fólia), vagy hőszigetelő anyag (pl. polisztirolhab) alkalmazása tilos! Ellenkező esetben a fafödémbe bezáródhat a nedvesség, a pára, ami a faszerkezet tönkremenetelést eredményezi.
A könnyűbeton páraáteresztő képessége révén szellőzni engedi a fafödémet. Szilikátbázisú padlásfödémeknél nagyobb terhelhetőségi igény (pl. raktározás) esetén az 500 kg/m3 , illetve a 700 kg/m3 könnyűbeton alkalmazása indokolt. Pontszerű terhelések esetén a könnyűbetonra vékony kavicsbeton réteg is készíthető. Amennyiben a födémre polisztirolhab hőszigetelés is kerül, azt a könnyűbeton védi a sérülésektől és a rovaroktól, rágcsálóktól.

Terasztetők hőszigetelése 
Az 500 kg/m3 könnyűbeton lejtésadó réteg a polisztirolhab hőszigetelésre kerül.

A csapadékvíz-szigetelést a terasz burkolati rétegei leterheléssel rögzítik. A szerkezetbe párazáró réteg beépítése szükséges.

Parkolótetők hőszigetelése 

Parkolótetőbe a nagyobb statikai és dinamikai terhelés miatt a polisztirolhab hőszigetelésre a 700 kg/m3 könnyűbetont kell beépíteni.

Boltozatok feltöltése 
Épületrekonstrukciók, műemlék épületek felújítása során a vizes, nedves, meglév
ő boltozatfeltöltést el kell távolítani és a helyét könnyűbetonnal, kell kitölteni. A boltozat terhelése ez által kisebb lesz, a boltozat stabilitása jelentősen megnő.
A
könnyűbeton a kötése során felhasználja a boltozatban lévő nedvességet, elvezeti a felszabaduló párát, így a boltozat kiszárad.

Nem járható lapostetők hőszigetelése 
Szilikátbázisú födémeknél a könnyűbeton lejtésadó réteg a polisztirolhab hőszigetelésre kerül.

A csapadékvíz-szigetelés az 500 kg/m3 könnyűbeton kellősített felületére ragasztható, vagy a 350 kg/m3 könnyűbetonon kavics vagy járólap leterheléssel rögzíthető.
+20 oC belső léghőmérséklet és 50 % belső relatív páratartalom alatt, monolit vasbeton födém esetén páratechnikai réteg beépítése szükségtelen.

Trapézlemez födémeknél a vályúk kitöltésére is és a bordák felett 3 cm vastagságig 500 kg/m3 könnyűbeton alkalmazható.
A hőszigetelés közvetlenül a könnyűbetonra kerül, szárazon fektetve. A csapadékvíz-szigetelés rögzítési módja: mechanikai rögzítés. Amennyiben a trapézlemez átlapolásai tömítettek, a födém párazáró, akkor páratechnikai réteg beépítése nem szükséges.


Tetőfelújítás könnyűbetonnal 
A tetőfelújítás diagnosztikai vizsgálattal kezdődik. A meglévő rétegrend ismeretében határozható meg az utólagos hőszigetelés szükséges mértéke és ez által a könnyűbeton vastagsága.

A tetőfelújítás módja
A meglévő csapadékvíz-szigetelés felületi hibáit foltszerűen ki kell javítani.
500 kg/m3 könnyűbetont kell beépíteni 2% lejtéssel, a mélyponton (a vízelvezető szerkezeteknél) legalább 5 cm vastagságban.
A könnyűbetonon keresztül a tetőt a meglévő hőszigetelő rétegig perforálni kell.
Az új csapadékvíz-szigetelés a könnyűbeton felületén közvetlenül elhelyezhető.


Extenzív zöldtetők hőszigetelése 
Az 500 kg/m3 könnyűbeton lejtésadó réteg szintén a polisztirolhab hőszigetelésre kerül. A csapadékvíz-szigetelést a kertészeti felépítmény (szivárgó-, vízmegtartó, átszellőző réteg + 6-15 cm ültetőközeg + szárazságtűrő növényzet) leterheléssel rögzíti. A szerkezetbe párazáró réteg beépítésére szükség lehet.

Intenzív zöldtetők 
Az 500 kg/m3 könnyűbeton lejtésadó réteg itt is a polisztirolhab hőszigetelésre kerül.
25 cm ültetőközeg esetén 7 cm, 75 cm ültetőközeg esetén 4 cm polisztirolhab lemez beépítése elegendő a U=0,30 W/m2K hőátbocsátási tényező eléréséhez. 1,20 m ültetőközeg esetén polisztirolhab lemez hoszigetelés beépítésére már nincs szükség, elegendő a könnyűbeton és az ültetőközeg hőszigetelő képessége.

A könnyűbeton tetőfelújítás előnyei:
A meglévő, nedves, vizes tetőszerkezeti rétegeket nem kell lebontani.
Nincs hulladékelhelyezési, -tárolási probléma, ezért könyezetkímélő a felújítási mód.
A bontási, szállítási és hulladéktárolási költségek megtakaríthatók.
A felújítás ideje alatt nem történik újabb beázás, mivel a meglévő csapadékvíz-szigetelést nem kell lebontani
, sőt a foltonként kijavított meglévő vízszigetelés a könnyűbeton készítése idején a technológiai védőréteg szerepét is ellátja.
A meglévő tetőszerkezet a könnyűbeton páraelvezető képessége révén kiszárad.

A száradást elősegíti a hőszigetelő könnyűbeton, mert a meglévő tetőszigetelés melegebb környezetbe kerül, így a benne lévő nedvesség elpárolgása felgyorsul.
Jelentős mértékben javul a lapostető hőszigetelő képessége és hőcsillapítása.


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz