Szolgáltatások

Könnyűbeton kivitelezések

Padlásfödémek hőszigetelése, födémfeltöltés, lapostetők lejtést adó, hőszigetelő rétegének készítése, medencék hőszigetelő aljazat és oldalfal megtámasztása, trapézlemez födémek vályúkitöltése, boltozatok feltöltése, valamint támfalelemek gyártása. Különböző igényeknek megfelelően, összetételtől és technológiától függően 150-1000 kg/m3 között változtatható testsűrűségű könnyűbetonok készíthetők.

Padlásfödémek hőszigetelése
Megfelelő szilárdságú és nem gombabontott faszerkezetű padlásfödémek hőszigetelésére a terhelési igénybevételnek megfelelő testsűrűségű könnyűbeton alkalmas. A könnyűbeton közvetlenül a fafödémre kerül. A könnyűbeton és a fafödém között párazáró jellegű elválasztó réteg (pl. polietilén fólia), vagy hőszigetelő anyag (pl. polisztirolhab) alkalmazása tilos! Ellenkező esetben a fafödémbe bezáródhat a nedvesség, a pára, ami a faszerkezet tönkremenését eredményezi.
A könnyűbeton páraáteresztő képessége révén szellőzni engedi a fafödémet. Szilikátbázisú padlásfödémeknél nagyobb terhelhetőségi igény (pl. raktározás) esetén az 500 kg/m3 , illetve a 700 kg/m3 könnyűbeton alkalmazása indokolt. Pontszerű terhelések esetén a könnyűbetonra vékony kavicsbeton réteg is készíthető. Amennyiben a födémre polisztirolhab hőszigetelés is kerül, azt a könnyűbeton védi a sérülésektől és a rovaroktól, rágcsálóktól.

Terasztetők hőszigetelése
Az 500 kg/m3 könnyűbeton lejtésadó réteg a polisztirolhab hőszigetelésre kerül.
A csapadékvíz-szigetelést a terasz burkolati rétegei leterheléssel rögzítik. A szerkezetbe párazáró réteg beépítése szükséges.

Parkolótetők hőszigetelése 
Parkolótetőbe a nagyobb statikai és dinamikai terhelés miatt a polisztirolhab hőszigetelésre a 700 kg/m3 könnyűbetont kell beépíteni.

Boltozatok feltöltése 
Épületrekonstrukciók, műemlék épületek felújítása során a vizes, nedves, meglévő boltozatfeltöltést el kell távolítani és a helyét könnyűbetonnal kell kitölteni. A boltozat terhelése ez által kisebb lesz, s amiatt a stabilitása jelentős mértékben megnő.
A könnyűbeton a kötése során felhasználja a boltozatban lévő nedvességet, elvezeti a felszabaduló párát, így a boltozat kiszárad.

Lapostetők könnyűbeton hőszigetelése, lejtésképzése

Új lapostetők hőszigetelése, páratechnikai és lejtést adó, valamint meglevő, felújítandó lapostetők kiegészítő hőszigetelő, lejtést adó és páratechnikai (páratároló, nedvesség- és páraelvezető-, levezető) rétegének kivitelezése.

A könnyűbeton tetőfelújítás előnyei:

  • A meglévő, nedves, vizes tetőszerkezeti rétegeket nem kell lebontani.
  • Nincs hulladékelhelyezési, -tárolási probléma, ezért környezetkímélő a felújítási mód.
  • A bontási, szállítási és hulladéktárolási költségek megtakaríthatók.
  • A felújítás ideje alatt nem történik újabb beázás, mivel a meglévő csapadékvíz-szigetelést nem kell lebontani, sőt a foltonként kijavított meglévő vízszigetelés a könnyűbeton készítése idején a technológiai védőréteg szerepét is ellátja.
  • A meglévő tetőszerkezet a könnyűbeton páraelvezető képessége révén kiszárad.
  • A száradást elősegíti a hőszigetelő könnyűbeton, mert a meglévő tetőszigetelés melegebb környezetbe kerül, így a benne lévő nedvesség elpárolgása felgyorsul.
  • Jelentős mértékben javul a lapostető hőszigetelő képessége és hőcsillapítása.

Aljzatok könnyűbeton hő - és hangszigetelése

Kiemelkedő lehetőség az építészeti hő- és hangszigetelés területén. Padozatok és aljzatok fugamentes hő –és lépéshangszigetelése, szintkiegyenlítése, padozaton fekvő vezetékek és csövek monolitikus eltakarása.
Önterülő anhidrit esztrich aljzatkészítése szinte minden típusú burkolat fogadására alkalmas felülettel.

Habcement injektálás, tömedékelés

A habcement kimagasló folyóképessége és összenyomhatósága alkalmazhatóvá teszi padlóalatti üregek, földalatti üregek, használaton kívüli pincék, földalatti tárolók, megszűnt csővezetékek, tartályok gravitációs, illetve nyomás alatti injektálására, megsüllyedt alapok stabilizálására.

Egyedi díszítő műkő gyártása

Lehetőség van a mai kornak megfelelő homlokzatképzéshez alkalmas, igényes megjelenésű egyedi műkő termékek gyártására. Rendelkezünk e magas szakmai tudást követelő feladathoz szükséges tudással és tapasztalatokkal. Az ország legfehérebb mészkő adalékával dolgozunk.

Kérjen ajánlatot! Kapcsolat